VRTANJE VRTIN

Izdelujemo vrtine za ogrevanje hiš in večjih objektov, vrtine za pitno vodo, za agrikulturo, gasilno varnost, kot tudi za nadzor podtalnice. Nobena vrtina ni enaka prejšnji in zato si pri vsakem projektu najprej ogledamo lokacijo, geološko ocenimo realnost strankinih želja, pridobimo ustrezna dovoljenja in nato pričnemo z deli.
V našem voznem parku največ uporabljamo vrtalni stroj COMACCHIO MC 900 P, ter BERETTA T 57 GEO, ki sta izdelana po najnovejši tehnologiji in imata prednost v vrtanju z dvojno glavo. Pri tem sistemu vrtanja se ves navrtan material odvaja brez umazanije preko cevi na za to določeno mesto (zabojnik), kar pomeni, da lahko vrtamo tudi med naselji blizu hiš.
Omenjene tehnologije vrtanja dopuščajo hitrejše vrtanje napram starejšim strojem, seveda pa je hitrost predvsem odvisna od strukture tal.

POTOPNE ČRPALKE IN ČRPALNI PREIZKUSI

Po končanem vrtanju je potrebno v vodnjak vgraditi potopno črpalko, ki služi črpanju vode iz vrtine. Potopna črpalka lahko z ustreznim sistemom napaja direktno porabnike, kot so TČ, kotlički, vrtne pipe, zalivanje, ... Važno je predhodno opraviti črpalni preizkus pri katerem se ugotovi dinamični nivo vode, pri zahtevanem pretoku, kar je merilo za pravilno izbiro potopne črpalke z optimalno močjo, boljšim ikoristkom, ter dolgo življensko dobo.
Opravljamo črpalne preizkuse in vgrajujemo le najboljše potopne črpalke v sodelovanju s podjetjem Grundfoss, ZDS in Franklin.

Image
Imamo tudi večje potopne črpalke za izdelavo črpalnih preizkusov z večjimi pretoki, ki so namenjene večinoma za vgradnjo v vodnjake in za vodooskrbo. Za večje črpalne preizkuse izposojamo opremo s tehnično podporo oz. zaradi zahtevnosti v večini sami izdelujemo črpalne preizkuse.
©2021 Vrtanje vrtin Vrtina d.o.o.. All Rights Reserved.

Search